„Достатъчно“: мюзикъл на най-младите български творци за техните връстници и съвременници

Мюзикълът „Достатъчно“ е създаден от абсолвенти и студенти на трите академии на изкуствата – музикалната, художествената и театралната. Творбата е оригинална и изцяло авторска и разглежда темите за любовта и приятелството, за изкуството и творческото скъперничество и за себепознанието и извисяването на духа чрез силата на вярата в самия себе си. Много музика, песни, танци и емоции предлага разказът от улиците на Ню Йорк, където е мястото на действието. Любопитното и нестандартното в мюзикъла е, че всички действащи лица са само млади хора до 28 години.

Със специалното участие на Деян Каменов – Дидо от група D2, който влиза в ролята на Филип Голд – световен шампион по латинотанци, и на Адриана Николова – Печенката, в ролята на съдържателката на клуб по „бързи срещи”, която може да намери идеалната половинка за всеки.

Режисьор на мюзикъла е доц. Виолета Горчева. Автор на музиката е Емелина Горчева. Либретото е дело на Йоана Мирчева, а диригент на постановката е Цанислав Петков. Хореографията е поверена на проф. Желка Табакова и на младия латиношампион Петър Герзилов. Сценографията е на Анна Апостолова и Михаела Занева. Актьорският състав е от младите и талантливи възпитаници на Музикалната академия.

Премиерните представления на изцяло новия авторски български мюзикъл са на 29 и 30 април в Музикалния театър. Събитието е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.
БНР, програма ХристоБотев, 30.04.2014

Благодаря ви, млади български музиканти!