„Заедно на акордеонната сцена“

Вече пета година творческото общуване на класовете по акордеон на ВТУ„ Св.св. Кирил и Методий“ и НМА „Проф. Панчо Владигеров“ радва почитателите на музикалното изкуство в град Велико Търново. Ежегодно младите акордеонисти от класа на доц. д-р Добромир Митев се изявяват на сцените на различни културни институции в страната. Последните години и търновската публика има удоволствието да се наслади на изпълненията на даровитите акордеонисти.

Истински фурор предизвика последният акордеонен концерт, проведен на 24.04. 2018 г. в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Програмата бе разнообразна: от барокови творби през съвременни акордеонни композиции и народна музика. Младите акордеонисти с изключително майсторство и артистичност завладяха многобройната публика, която ги извика на бис и не искаше да се разделя с усмихнатите младежи. Изненада за всички присъстващи беше и изпълнението на самия доц. Митев, който представи на публиката възможностите и на един нов акордеон – електронния. Той изсвири няколко популярни за широката аудитория творби и направи музикална „обиколка“, тръгвайки от България и прекосявайки Сърбия, Унгария, Италия и Франция.

Съвместното ни творческо общуване се изразява и в друго музикално събитие, което се провежда от Добромир Митев вече няколко пъти: майсторските класове с младите колеги от класа по акордеон във Великотърновския университет. Техните срещи с високия професионализъм на доц. Митев винаги са изпълнени с много нови знания не само за акордеонното изкуство, но и за музиката въобще.