Виртуозни музиканти покориха публиката в Ботевград

Страстната седмица преди Възкресение Христово за ботевградчани започна с изкючително преживяване – концертът на камерния ансамбъл „Софийски солисти”. Музикантите бяха подготвили специална програма за първата си среща с публиката в Ботевград, която наред с популярните „Малка нощна музика” на Моцарт, „Музикален момент” на Шуберт,  „Валс” на Чайковски, включваше и брилянтните „Любовен поздрав”  на Елгар, „Танго” на Пиацола, хабанерата  „Хубавата кубинка” на Хосе Уайт.

Маестро Пламен Джуров освен диригент бе и артистичен водещ, който представяше всяко произведение от програмата, правейки остроумни препратки към сегашния музикален вкус.

Соло изпълнението на проф. д-р Цветомир Лазаров на контрабас предизвика огромно въодушевление не само заради факта, че той е ботевградчанин и свири пред родна публика. Неговата интерпретация на Паганини е изключителна почит към гениалния автор, вглъбено общуване с класиката. А майсторството идва тогава, когато  музикантът предаде емоцията си на публиката и я завладее. И Цветомир Лазаров го прави по най-естествения начин: на пръв поглед не натрапчиво, но в същото време завладяващо, направо мощно. И най-сигурният знак е, че зкукът на контрабаса продължава да звучи в ушите, дори и след последния акорд на изпълнението.